billige skirejserDe fleste skisportssteder i Østrig og Frankrig åbner i løbet af september måned op for billige skirejser. Dette er markant tidligere end før, men gode nyheder for skisportsentusiaster.

Dette giver de rejsende en meget bredere vifte for at tage på skiferie, og mange kan/vil måske endda overveje at tage på endnu en skirejse i f.eks. uge 7 også.

Herunder kan du læse om de bedste skirejser samt pister, områder, byer og meget mere i følgende populære skilande – Østrig, Frankrig, Sverige og Norge. Find ud af om skistedet, du agter at besøge, er godt for børn, familier eller singler, der gerne vil feste. Læs meget mere om skirejser og skiferie generelt under de pågældende 4 lande.

Østrig – skirejser til f.eks. Gastainer dalen


Kogt helt ned, så kan en billig skiferie til Østrig bestå af skiløb, wellness og afterskiing. Den østrigske skisæson løber over 5 til 6 måneder, og det er her de mange små kurbyer blomstrer op og bliver populære turistmål. Der findes en masse wellness steder i de østrigste skisportssteder, heraf navnet kurbyer. Du er godt dækket ind af fantastisk smukke landskaber, hvilket i sig selv jo er helende for krop og sjæl.
I Gasteiner-dalen finder du nogle af Østrigs bedste skiområder og kursteder, og stedet kan klart anbefales. Gasteiner-dalen tilbyder 48 skilifter og mere end 200 km højtliggende pister, hvor du kan få alle dine behov dækket. I dalen ligger 3 landsbyer, som skiller sig væsentligt ud fra hinanden, Bad Gastein, Bad Hofgastein og Dorfgastein. Bad Gastein og Bad Hofgastein er forbundet ved Angertal og egner sig fortræffeligt til familier, der vil på skirejser sammen, da der her findes både restauranter og legepladser til børnene, og området har selvfølgelig også et super godt skiområde, hvor alle kan boltre sig på løjperne.
For mere information om skiferie i Østrig, finder du alt, hvad du behøver på: www.gastein.com

Norge – skiferie for hele familien

Sæsonen åbner op i løbet af november måned for skiferie i Norge. Vil du være med på den allerførste sne, skal du holde øje med billige skirejser i starten af november.
Hafjell er et rigtig godt begyndersted, hvis du er uøvet skiløber eller rookie. Fra Oslo er der ca. 3½ timers kørsel til Hafjell.
Stedet kom på kortet tilbage i 1994, da området var en del af vinter OL. Ud
over at være et suverænt skiterræn, er det også her den store Fun Park, Hunderfossen, ligger. Her finder du alt lige fra romantik til troldehistorier, og om aftenen bliver der sluttet af med et overdådigt fyrværkeri – kan klart anbefales.
Ved den lille by Rauland ligger også et fortræffeligt skiområde som hedder Raulandsfjell Alpinsenter og er i særklasse til fede skirejser. Her skal man være opmærksom på at skiudlejningen og liftene, ligger lidt oppe i terrænet, hvor det ikke er muligt at køre op. Neden for de store skibakker ligger det kæmpestore langrendsområde, der strækker sig hele vejen op til søen Møsvatn.
Der findes rigtig mange andre fede og spændende skiområder i Norge og en skiferie til Norge, er noget alle bør prøve på et eller andet tidspunkt.
Nyttige links, der giver inspiration til din skiferie i Norge: http://www.hafjell.no/ og http://www.visitnorway.com/dk/

Sverige – perfekt skiferie for kør selv skiløberne

Stöten ligger i Sälen og er et af Sveriges største skiområder, ja faktisk et af Nordens største. Her er sne fra november til maj, og de 28 pister og tilhørende 17 lifter der ligger her, henvender sig til alle, der vil på skiferie i Sverige: Unge som ældre, nybegyndere som rutinerede skiløbere.
Som på mange andre skiresorter ligger også her en funpark, hvor det er muligt at få adrenalinet lidt op i gear. Er man en flok, der skal af sted på skirejse, er der også masser af muligheder for underholdning m.v. for den eller dem i gruppen, der måske ikke lige har lyst til at stå på ski hver dag.
Bl.a. kan den populære snescootersafari anbefales, da det er en kæmpe og sjov oplevelse i en fantastisk natur.
Idre Fjäll er et andet rigtigt lækkert område at tage på skiferie i Sverige i. Her kan du holde en alsidig og familievenlig skiferie i skisportsområdet Dalarna.
Idre Fjäll anses for mange som det største Alpine skisportssted i Norden, og dermed fuldstændig ideelt for skirejser. Her findes ikke mindre end 42 pister med tilhørende 31 lifte. Nordens stejleste skibakke ligger også der, så der er muligheder nok,
for at udfordre sine færdigheder på ski eller udvide sine kundskaber på snowboard på de tilhørende fede baner .
Nyttige links, hvis du overvejer skiferie i Sverige:  Sommerhussiden og http://www.visitsweden.com/

Frankrig – skirejser med verdensklasse afterskiing

Val Thorens er et af Frankrigs omkring 400 skisportssteder, og nok også et af de mest kendte herhjemme. Val Thorens er Europas højeste skisportssted, hvor der i 2300 meters højde næsten er garanti for god sne.
Noget af det, ud over fantastiske løjper, har gjort skirejser til Val Thorens i Frankrig mega populære, er deres afterskiing, der helt er i særklasse.
Er du til fest, farver og skisport, i nævnte rækkefølge, så er det her, skirejsen skal gå hen. Her er rigeligt med pister til alle klasser med tilhørende lifte, fordelt ud over 600 km løjper. Skal skiferien i Frankrig være mere familiepræget, så er skirejser til Les 2 Alpes i Frankrig det perfekte sted, hvor man kan have det sjovt som familie.
Her er mange børneaktiviteter, som f.eks. skiskole, funparken og meget mere. Her ligger mere end 220 km pister og venter på at blive opdaget.
Her er et væld af gode restauranter, hvor du kan smage alt, hvad det franske køkken har at tilbyde. Her er naturligvis også mange muligheder for shopping og andre aktiviteter, så du er sikker på, at du ikke kommer til at kede dig på skiferien her. Dette er blot to af Frankrigs mange, mange fede skisportssteder.

Du kan desuden også få en særklasses oplevelse ved at tage op på en gletscher, som ligger i 3600m højde tæt ved.

Se nogle af alle de andre skirejser til Frankrig her