rejser til egyptenEn rejse, til faraoernes storslåede gamle Egypten, er noget alle bør prøve mindst én gang i livet. Det er en fantastisk oplevelse, du aldrig glemmer. Her kan du kan gå rundt og se og røre ved Verdenshistorien.

Der er 3 større feriebyer i Egypten, som danske rejsebureauer sender deres turister til:  Det er Hurghada, Sharm El Sheikh og det forholdsvis nye rejsemål El Gouna. Alle tre er badebyer, der har mange, virkelig lækre strande ud til Det Røde Hav, som har verdens flotteste koralrev med fantastiske muligheder for dykning og snorkling.

Rejser til Hurghada i Egypten – info om byen og udflugter

Hurghada konkurrerer med Sharm El Sheikh om at være den største “besøgssluger” af rejsende til Egypten. Byen er kendetegnet ved, at den er langstrakt, mere end 30 km. Langt de fleste hoteller, der ligger i byen, er af usædvanlig høj standard. De store hoteller har kæmpe haveanlæg ud mod Det Røde hav. På din vej, ned gennem dette miniparadis, passerer du typisk mindst 3 swimmingpools, inden du til sidst når stranden, som med stor sandsynlighed er privat og forbeholdt hotellets gæster.

Hurghada by er en ganske almindelig ferieby. Her er der gode shopping muligheder og et godt udvalg af restauranter. Natteliv er der også, men det anbefales at passe på sig selv efter mørkets frembrud i Egypten og altid at gå flere sammen.
Udflugterne til både Cairo og Luxor er nogle tidskrævende turer, hvor du skal regne med at tilbringe næsten et døgn på buskøretur – Men det har du glemt alt om, når du kommer hjem og tænker tilbage på din rejse… Busturerne starter ved 3 eller 4 tiden om morgenen. Derefter går det med militær eskorte op eller ned gennem landet.

Rejser til Egypten forbinder man i langt de fleste tilfælde med Pyramiderne, og dem skal man naturligvis også se under sit besøg.
Turen går op til hovedstaden, Cairo, hvor man kører gennem denne kæmpe by med et mylder af mennesker. Efter at have passeret byen, dukker de kæmpemæssige pyramider frem af varmedisen med Sfinksen liggende nede foran.

Oppe på Gisa plateauet tilbringes nogle timer, hvor der er mulighed for at komme ind i pyramiderne. Her kan der være ekstremt varmt, og lider man af klaustrofobi, skal man tænke sig godt om.

Det tager ca. 40 min at gå rundt om den store Keops pyramide i normalt ferietempo, hvor der også tages en del billeder undervejs.

Man siger, at hvis du tager alle sten fra den store Keops pyraimde i Egypten og bygger en lille stenmur, 30 cm høj, af dem, så når den rundt om hele Frankrig!!!
Efter nogle timer ude på plateauet går turen igen ind til Cairo, hvor bl.a. det Egyptiske museum venter på dit besøg.

Det er her den verdensberømte mumie af Tutankhamon ligger, blandt mange mange andre spændende ting fra Oldtiden.

Der gøres også holdt ved en papyrusbutik, hvor du får mulighed for at se, hvordan man fremstiller papyruspapiret, som de gamle egyptiske skriftruller var lavet af. Her får du mulighed for at få tegnet/malet dit navn på et stykke papyrus med hieroglyffer.

Til sidst sluttes der af med en lækker middag på en udendørs restaurant……

Udflugt til Luxor og Kongernes Dal – Ligesom turen til Cairo, starter denne også om natten/tidlig morgen. Den er mindst lige så spændende som den forrige tur.

Luxor var datidens hovestad i Egypten og hed den gang Theben. Den ligger, som alle andre byer i Egypten, tæt på Nilen.

Uden for Luxor ligger det mægtige Karnark tempel, som måler noget i retning af 10 km2 – det er enormt stort. Der bruges et par timer i templet, hvorefter turen fortsætter med en lille sejltur på Nilen. Her sejler man over til en lille tropeø, hvor der er frugttræer med eksotiske frugter. Her er helt jungleagtigt.

Turens højdepunkt er helt bestemt ,Kongernes Dal – Man bliver målløs, når man stiger ud af bussen. For det første er temperaturen over 60 grader i solen p.g.a. af solens genspejling  fra de berømte hvide kalkbjerge. Men i sandhed også ved synet af de mange grave, hvor faraoer som Nefertiti, Sethi, Ramses II og selvfølgelig Tutankhamon er blevet begravet for flere tusinde år siden. Denne tur skal opleves på din rejse til Egypten . Den er intet mindre end fantastisk….

Rejser til Egyptens to andre feriebyer – Sharm El Sheikh og El Gouna

Sharm El Sheikh er en storby med masser af liv og spændende oplevelser der. Den huser, ligesom Hurghada, adskillige store og prangende hoteller, men også mange mindre. Hvilket har gjort, at du kan få billige rejser til denne del af Egypten, uden at skulle gå på kompromis med kvalitet eller service. Snorkle-og dykkermulighederne her er også optimale. Dog har der de senere år været talt om, at der sejler for mange turistbåde  rundt ude i bugten. Det kan ikke her hverken be-eller afkræftes
Førnævnte udflugter kan også arrangeres, når du har valgt at rejse til Sharm El Sheikh i Egypten, dog med lidt andre rejsetider på udflugterne.
El Gouna er et forholdvis nyt kapitel i rejser til Egypten, men her skulle efter sigende være ret eksklusivt idet, at alt næsten er nyt. Der bygges stadigvæk på højtryk mange steder i byen, hvilket man nok også må tage højde for. Helt sikkert er det, at det er nogle fantastiske hoteller, der er blevet bygget, og strandene er også i topklasse.

Det siges, at det er her “de rige egyptere” holder ferie og bygger store villaer. Det har nu ikke påvirket de danske priser på rejser hertil. De er yderst overkommelige, så kom bare afsted og udforsk dette nye og spændende rejsemål.