rejser til AfrikaEn ferie i Afrika er ikke noget man klarer på en uge. Det vil ganske enkelt være at pine sig selv. Lidt som at tage en kvart skefuld af Verdens lækreste kage, for så ikke at måtte tage mere. Der er ganske enkelt så mange fantastiske og storslåede oplevelser i Afrika, at det er et kontinent der skal opleves over mange gange. Området er stort og rummer 51 lande, der alle har en masse at byde på. Vi har i denne absolutte miniguide til oplevelser i Afrika nævnt 5 seværdigheder, der bør opleves.

Ægyptens historie

Der er ganske enkelt bare noget utroligt storslående over Ægypten, selvom Pyramiderne, Kongernes Dal og Luxor på mange måder er rene turistfælder. Det er de jo ikke uden grund, og det er nok kombinationen af fortidens primitive teknikker og denne ufattelige storslåethed, der år efter år lokker hundredtusindvis af turister til. Giza med Pyramiderne og Sfinxen, Kongernes Dal med de mange velbevarede gravkamre, herunder Tutankhamons og ikke mindst byen Luxor med templet, bazarerne og ikke mindre end en tredjedel af hele verdens oldtidsmonumenter.

Rift Valley

Great Rift Valley er nok noget af Verdens mest spændende natur. Det store landområde der strækker sig over Kenya, Tanzania og Mozambique og helt op til Syrien. Rift Valley er et vulkansk aktivt område, hvor kontinentet ganske langsomt er ved at knække fra hinanden, og vandet langsomt er begyndt at trænge ind, og i dag ses som de mange store søer i Østafrika, bl.a. Tanganyika søen med den imponerende dybde på mere end 1.400m.

Ngorongoro

En af de mest besøgte seværdigheder i forbindelse med Rift Valley, er vulkankrateret Ngorongoro i Tanzania. Krateret er mere end 8000km2 stort og der verdens største ikke-oversvømmede caldera – et kæmpe krater, der er opstået efter at en vulkan er sunket sammen i forbindelse med et gigantisk udbrud. Krateret er i dag et selvstændigt naturreservat, optaget på UNESCO’s liste over Verdens Arv, pga. det unikke natur- og dyreliv.

Zanzibar

Zanzibar har ikke alene en ufattelig spændende historie men det er også ALT hvad man drømmer om, når det gælder ferieparadis. Kridhvide sandstrande, palmer, der læner sig ud i krystalklart vand og små basthytter i vandkanten. Det er bazarer, markeder og så er det historien om Afrikas slaver, der blev samlet på fortet i Stone Town, der er den gamle del af hovedbyen Zanzibar City. Stone Town er et enestående miskmask af europæisk, indisk, afrikansk og arabisk kultur.

Den Namibiske Ørken

Den namibiske ørken med det rødgule sand og verdens højeste sandbanker skal opleves. Helt fra den fantastiske dal Soussuvlei over de kæmpe sandklitter til den mystiske by Swakopmund og skeletkysten, der har fået sit navn pga. de utallige skibsvrag langs kysten. Vandet langs kysten er iskoldt, da det kommer fra Antarktis. Den kolde luft suger fugtigheden ud af den varme luft fra ørkenen, og derfor opstår der en tåge, der skjuler alt langs kysten.

Dette er blot et ganske lille udsnit af seværdigheder og så har vi ikke engang nævnt Kruger National Park, Serengeti, Masai Mara, Karen Blixens Hus, Ethiopien med Afrikas største samling seværdigheder optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste, Victoriasøen eller Victoria Falls, Ugandas gorilla, elfenbenskysten, Byen ved Verdens ende, nemlig den sagnomspundne by Timbuktu i Mali, flodhestene i Botswana osv. osv. Der er Oplevelser i Afrika til et helt liv.
Du kan læse meget mere om Afrika her og finde rejser til Afrika her