Det hvide tempel i thailandVi har tidligere beskrevet om hvordan du kan finde en billig afbudsrejse til Thailand.

I dette indlæg vil vi ikke beskrive nærmere om hvordan du finder en afbudsrejse, men i stedet henvise til rejseselskabet 65-ferie.dk, hvis du gerne vil afsted her og nu.

I stedet vil vi komme med 5 gode bud på hvad du bør se når du tager på ferie i Nordthailand.

5 steder du bør opleve under din ferie i Nordthailand

Det hvide tempel i Chiang Rai

Hvis man kommer fra Chiang Mai, så tager man imod grænsen til Myanmar (Burma) og på vejen vil man passere det hvide tempel, som ligger lige i udkanten af byen Chiang Rai.

Wat Rong Khun er det Thailandske navn for templet, og det er opført i kridt hvide farver og pyntet med flot glasmosaik. Det er gratis at komme ind og se det hvide tempel, og i blandt mange templer i Nordthailand er det helt sikkert et af de flotteste.

Doi Inthanon – Thailands højeste punkt

Der findes mange bjerge I Nordthailand, men det højeste og en af de flotteste hedder Doi Inthanon. Det er beliggende i Mae Chaem området, hvilket er cirka to timers kørsel fra byen Chiang Mai.

Bjerget er et naturpark område, hvor der udover toppen af bjerget, findes et smukt tempel, kæmpe vandfald, mulighed for at besøge en lokal landsby, mm.

Doi Inthanon bjerget er 2565 meter højt – og er Thailands højeste punkt.

Pai – en lille bjergby tre timers kørsel fra Chiang Mai

Vil du gerne opleve et lille specielt bjergsamfund, som er et mix af gamle bagpackere som aldrig er kommet hjem til deres eget land igen, lokale landsbybeboere og noget af det flotteste natur i Thailand – så skal du besøge Pai.

Det tager cirka 3.5 time at komme til Pai fra Chiang Mai, og koster cirka 150 bath i minibus. Pai er et meget unikt område, som er omgivet af de flotteste bjerge, rismarker, hytter og andet som gør det utrolig smukt og helt igennem specielt.

Doi Southep – templet på toppen af bjerget i Chiang Mai

Som nævnt tidligere, så findes det er hav af templer i Nordthailand, og nogle er mere værd at besøge end andre. Templet på toppen af bjerget Doi Southep er et af dem som er værd at besøge.

Templet i sig selv er utrolig flot og velholdt, og er som så mange andre templer præget af en masse guld forgyldte farver. Doi Southep templet er kendt for sine lange trapper som går op af bjerget til toppen af templet, og udsigten derfra udover byen Chiang Mai.

Hvis du ikke er typen som gider se en masse templer, men måske kun et enkelt eller to – så er dette tempel værd at se.

Den gyldne trekant

Den gyldne trekant helt i nord er kendt for at forbinde de tre lande Thailand, Laos og Myanmar sammen – derfor navnet den gyldne trekant.

I Chang Saen kan du opleve den kæmpe buddha figur, som byen er kendt for. Ligeledes er der mulighed for at tag båden over Meh Kong River til den anden side, hvor du finder landet Laos – eller du kan tag en gondol båd længere op af floden til Myanmar.

Dette område er kendt for en masse casinoer, hvor Thaierne tager over og gambler, da det ikke er tilladt i Thailand. Ligeledes er det kendt for et af de steder i verden hvor der bliver smuglet mest narkotika.

Den gyldne trekant er et besøg værd, da det er et utrolig flot område – og det er et område med en masse historie bag sig.

Kilder:

http://nordthailand.dk/        

http://www.65-ferie.dk/rejser/thailand