kør selv ferie til ItalienKør selv ferie er en af danskernes foretrukne ferieformer. Det skyldes, at rigtig mange elsker friheden ved selv at køre frem for at flyve. Når man kører i egen bil ned i gennem Sydeuropa, oplever man meget mere, end hvis man f. eks flyver. Det er det, der er så fantastisk ved kør selv ferie. Man oplever så mange spændende ting undervejs på turen, som man ellers aldrig ville få mulighed for at opleve på en flyrejse. Under hele ferien bestemmer man selv tempoet, i hvilken retning man vil køre, og hvornår man vil nå destinationsmålet. Man får altså ferieoplevelser i særklasse, hvis man vælger at pakke bilen, og køre sydpå med familien.

Gode tips til kør selv ferien

Inden man drager af sted på kør selv ferie, så er det en god idé at få lavet et serviceeftersyn på bilen, da de mange kilometer ned i gennem Europa, og den tunge oppakning stiller store krav til køretøjet.  Pak derfor bilen på en fornuftig måde, sådan at vægten bliver rimeligt fordelt og således, at der samtidig er frit udsyn til bagruden. Hvis uheldet skulle være ude, og bilen går i stykker et sted i Europa, så er det en klar fordel, at man eksempelvis er medlem af FDM autohjælp. På den måde er man sikret autohjælp i hele Europa. I forbindelse med uheld og skader er det ligeledes vigtigt, at man har en tilstrækkelig forsikring på bilen. Husk derfor også at medbringe diverse forsikringspapirer. Husk derudover pas, blåt og gult sygesikringsbevis, kørekort, førstehjælpskasse m.m. Et godt tip er også at tjekke benzinpriserne i Europa inden afrejse. Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvor man tanker bilen op, da benzinpriserne varierer enormt meget.

Kør selv ferie – tilbring ferien i Italien

Et anbefalelsesværdigt rejsemål er helt klart Italien. Hvis man tager på kør selv ferie til Italien, vil man få en ferie ud over det sædvanlige. Køreturen ned  gennem Italien taler for sig selv. Landskaberne og klimaet er ganske enkelt helt enestående. Italien har en lang række spændende byer og områder, der er værd at køre efter. Et par af dem er  b. la. Rom, Gardasøen, Sicilien, Toscana og Sardinien. Disse steder byder alle på masser af kultur, gode madoplevelser, lækkert klima, og ikke mindst masser af atmosfære. Hvis man er til campingferie, så har Italien masser af lækre campingpladser, der er beliggende i smukke omgivelser, hvor der er mulighed for at overnatte i campingvogn, telt eller mobilhome etc. De italienske campingpladser tilbyder alt det, der skal til for, at en campingferie bliver i topklasse. Hos Dansk Bilferie kan man bestille en kør selv ferie til en af Italiens mange familievenlige campingpladser, der ligger tæt på børnevenlige badestrande. Campingpladserne er et sandt paradis for børnene, her er der nemlig masser af sjove aktiviteter og underholdning. Hvis man ikke er til camping, så tilbyder Dansk Bilferie desuden super skønne ferieboliger i Italien. Her kan man f. eks. vælge mellem en række feriehuse og ferielejligheder i Toscana, Sicilien, Sardinien eller ved Gardasøen. Besøg også FBC Travel, som er eksperter inden for kør selv ferier i Europa. Selskabet tilbyder b. la. ferier på nogle af Italiens absolut bedste campingpladser, som er værd at gå ind og læse nærmere om. En anden mulighed for kør selv ferie til Italien er, at man hjemmefra lejer en bil i den ferieby, man ønsker at rejse til. Således skal man altså ikke selv køre den lange tur, men i stedet flyve derned, og så står der en udlejningsbil klar på feriestedet.  Dette kan være et rigtigt godt alternativ for dem, som ikke er så glade for at køre den lange tur ned  gennem Europa i egen bil.