campingferieVi danskere vil have luksus når vi camperer i Danmark eller i udlandet. Komforten på de danske og udenlandske campingpladser er meget høj, og vi kan godt lide at tilbringe ferien i en luksusvogn, hytte eller telt, hvor vi kan sove behageligt og spise lige så godt som derhjemme. Campingferie er en livsstil, fordi denne type ferie indeholder stor frihed, og samtidig oplever vi et socialt fællesskab, som vi kun finder på campingpladser.

En campingferie er en populær form for luksusferie, mere populær og charmerende end f. eks charter -og sommerhusferier, og det skyldes b. la, at vi kommer i tæt kontakt med naturen på en helt anderledes måde. Naturoplevelser står meget højt på vores ferieønsker, vi vil rigtig gerne kombinere det primitive liv med luksus og det opnår vi via en campingferie. Vigtigt er det også at nævne, at campingpladserne er meget børnevenlige. Der findes et utal af aktiviteter for børn i form af swimmingpools, legepladser, badestrande, indendørs aktivitetscentre og selvfølgelig en masse jævnaldrende børn at lege med.

Populære campingpladser

Hvad enten du ønsker at campere i Danmark eller i udlandet, er det vigtigt, at du opstiller en række kriterier for hvad campingpladsen skal opfylde, inden du booker en plads. Det kan f. eks være prisen, toilet –og badefaciliteter, sportsaktiviteter, børnevenlige forhold, tæt på badestrand og indkøbsmuligheder osv. Alle campingpladser i Danmark er tildelt 1 – 5 stjerner af campingrådet, og du kan derfor læse udfra stjernerne, om campingpladsen opfylder dine krav ? I Danmark findes der mere end 500 campingpladser fordelt over hele landet, så der er altså rig mulighed for at rejse af sted med campingvognen eller teltet. Et par af landets populære steder, at tage på camping er Skiveren camping ved Skagen, som er en 5-stjernet, familievenlig campingplads, som opfylder alle krav til en hyggelig og afslappende campingferie. En anden populær campingplads finder du på Møns klint, denne 3-stjernet campingplads er værd at besøge, hvis du ønsker naturoplevelser i særklasse. Campingpladsen er placeret midt i Møns smukke natur og, der er ikke langt til forskellige faciliteter og aktiviteter for både børn og voksne. Mulighederne er mange, når du og familien skal på camping, men her kan du få et godt overblik over de mange campingpladser i Danmark.

Camping i Italien

En campingferie i Italien byder ikke mindst på et fantastisk klima, men også på uforglemmelige ferieoplevelser. I Italien finder du nogle af Europas absolut bedste campingpladser beliggende i utrolige smukke omgivelser. Du kan selv skræddersy din campingferie alt efter, om du ønsker en kulturel ferie, hvor du får mulighed for at opleve nogle af Italiens mange seværdigheder, eller om du bare ønsker en afslappende ferie tæt på lækre badestrande. Mulighederne er mange, når det drejer sig om camping i smukke Italien. Landet befinder sig som nævnt i verdensklasse indenfor camping, hvad enten du ønsker at camperer med telt, campingvogn eller i en luksushytte. Vigtigt er det også at nævne prisen på en italiensk campingferie, den er forholdsvis billig, da du får rigtig meget komfort for pengene, meget mere end du får herhjemme på en 5-stjernet campingplads. Hvis du overvejer at tage familien med på en Italiensk campingferie, så besøg danskbilferie.dk her får du et godt overblik over en masse gode Italienske campingpladser til fornuftige priser.

Campingferie ved Gardasøen i Italien

Italien har som nævnt et væld af spændende steder, som er velegnede til campingferie. Et af de populære feriesteder er Gardasøen, som er Italiens største sø der er beliggende i smukke omgivelser, hvor man vil kunne opleve hyggelige små landsbyer, hyggelige caféer, farvestrålende blomsterhaver, masser af oliventræer og ikke mindst masser af italiensk charme. Gardasøen er et ideelt feriested for en aktiv campingferie, hvor du bl.a kan tage på bjergvandring, mountainbiking, og rideture med familien. Den italienske perle er også et suverænt paradis for børn, her ligger nemlig Italiens største forlystelsespark Gardaland, som er værd at besøge under ferien. Gardasøen er også ideel til, at børnene kan tage en afsvalende dukkert, imens de voksne solbader på stranden. Det er absolut værd at tage på campingferie i Italien om sommeren ikke blot ved Gardasøen, men også ved et af de mange andre fortryllende ferieområder, der ligger i den nordlige del af Italien. De italienske campingpladser er i verdensklasse ikke kun pga. klimaet og de smukke omgivelser, men fordi campingpladserne har alt, hvad man har behov for, dvs., butikker, restauranter, swimmingpools, legepladser, og super gode køkken –og badefaciliteter. Du kan finde en lækker campingplads ved Gardasøen her

Campingpas

Du skal huske at få købt et campingpas inden du tager på campingferie, da campingpasset er det såkaldte adgangsbevis til de danske og udenlandske campingpladser. Et campingpas koster 100 kr. og alle kan få udstedt et campingpas, dog kan børn under 15 år kun få udstedt passet med forældrenes samtykke. Campingpasset gælder for ægtepar, enlige og små børn, og passet er oven i købet omfattet af en ansvarsforsikring, dog kun hvis man vel og mærke ikke har en ansvarsforsikring i forvejen. Du kan købe et campingpas på den campingplads du skal bo på, eller hos et turistbureau, eller så kan du bestille det online hos campingrådet.dk.

Campingpladser i Danmark tilbyder vintercamping

De fleste mennesker vælger at campere i sommermånederne, men der er altså også nogle mennesker som vælger at campere om vinteren, og det skyldes, at mange nyder den ro, der er på campingpladserne om vinteren. De som vælger at tage på camping i vintermånederne har typisk moderne campingvogne, som er godt isolerede, og derfor kan holde kulden ude. Men vintercamping er for alle, og dvs. at man ikke nødvendigvis behøver at have en luksuscampingvogn for at campere om vinteren, for man kan nemlig også vælge at indlogere sig i en moderne opvarmet hytte på en af de campingpladser, som holder vinteråbent. Der er faktisk forbavsende mange campingpladser i Danmark der holder vinteråbent, og det er fordi, der er et stigende antal danske –og udenlandske turister, som elsker at campere hele året rundt.Det er en god idé at kontakte den campingplads, som du ønsker at bo på, inden du drager af sted på campingferie for at være sikker på at den holder vinteråbent, og for at høre hvilke aktiviteter og faciliteter pladsen eventuelt tilbyder. Vintercamping er enormt hyggeligt, og du vil opleve en helt anden aktivitet og atmosfære på campingpladsen i forhold til om sommeren. Der vil typisk ikke være så megen udendørs aktivitet på campingpladsen, og antallet af campister vil være få, så ferien vil typisk være, at du går nogle lange ture, og at du hygger dig indendøre med spil og varme drikke. Du kan læse mere om vintercamping på danske campingpladser hos danskecampingpladser.dk